Zo maak je boboti(e):
Ingrediënten:
1 kilo gehakt
2 gesneden uien
2 eieren
2 teentjes knoflook
1 dikke snee wit brood
6 amandelen, in kwartjes
4 laurierbladeren
250 ml melk
125 gram rozijnen (zonder pit)
1,5 eetlepel suiker
1 eetlepel currypoeder
0,5 eetlepel kurkuma
2 theelepels zout
1 eetlepel sambal
0,5 theelepel peper
sap van 1 citroen
olijfolie
Bereidingswijze (1,5 uur):
- Verhit olie in een pan en bak de gesneden uien goudbruin.
- Voeg het gehakt toe en bak dit bruin.
- Week het brood in de melk en kneed het sneetje fijn. Voeg hier de overige ingrediënten aan toe (op 1 ei, een half kopje melk en de laurierbladeren na) en meng deze met het gehakt- en uienmengsel.
- Schep alles in een ingevette ovenschaal.
- Rol de laurierblaadjes op en steek ze rechtop in de boboti(e).
- Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer 45 minuten.
- Klop het ei, voeg hier melk aan toe en giet dit, na ongeveer 15 minuten in de oven, over de schotel.
Geniet jou ete !
Reactie plaatsen
Reacties